Zabíjačka u nás patrí k tradičným kulinárskym zážitkom. Na kysuckej dedine bývala zabíjačka vždy príležitosťou na veľké rodinné stretnutia. Krátko po dušičkách, keď sa trochu ochladilo, začínalo obdobie zabíjačiek. Aby mali gazdovia dostatok času na zaúdenie klobás, tak vrcholili najneskôr týždeň pred Vianocami .
Ak vám prišla v októbri chuť na zabíjačkové špeciality, pozývame Vás do Skanzenu Vychylovka – Nová Bystrica v nedeľu dňa 13. októbra 2019 na ochutnávku tradičných jedál zo zabíjačky. Pre maškrtné jazyky bude pripravená zabíjačková kapustnica a rôzne špeciality. Celé podujatie spríjemní a okorení od 13. 00 hod. Ľudová hudba Romana Capeka z Skalitého. Ak bude priaznivé počasie, môže si vychutnať jazdu Historickou lesnou úvraťovou železnicou, drezinou alebo si spríjemniť deň prechádzkou po jesennom skanzene.
Autor: Andrea Šebeňová
Zdroj: Kysucké múzeum v Čadci